Marcus Rejås

Detta är en del av mitt CV för den det kan intressera.

Personlig presentation

Jag heter Marcus Rejås, jag driver Rejås Datakonsult. Rejås Datakonsult är ett företag som fokuserar på fri programvara och har konsult-, drift- och utbildningsverksamhet.

Ett stort intresse jag har är så klart fri programvara. Jag tror att man genom att använda mer fri programvara får en bättre utveckling av både programvara och sammhälle. Detta är frågor jag brinner för men har även tekniskt intresse.

Mitt största intresse inom tekniken är operativsystem som Unix och GNU/Linux. Andra områden jag anser mig besitta kunskaper inom är C, C++, Vim, LaTeX, CVS, Nätverk i övrigt, Tcl/Tk, Bash och andra skal, m.m.

Jag är intresserad av programmering. Jag programmerar helst i C och C++ men även PHP, Pascal, Java, Perl och Delphi. Jag har kunskaper om Unix och arbetar helst i GNU/Unix/Linuxmiljö. Jag har kunskap om webservrar och TCP/IP nätverk. Detta är ett område där jag är intresserad av att utöka mina befintliga kunskaper. Jag har stor vana att skapa HTML och LaTeX dokument. Jag har även kunskaper i att bygga och felsöka PC-hårdvara.

Jag har lätt för att lära mig nya saker och gillar att göra det. Framför allt är jag intresserad av att öka mina kunskaper inom operativsystem, TCP/IP och programmering. Ett intresse som jag flitigt utvecklar både professionellt och på fritiden.

Mina huvudsakliga fritidsintressen än segling och motorcykelåkning. Jag gillar även att vandra i skog och mark. Jag är även intresserad av cykling och har tävlat på motionsnivå både på mountainbike och landsvägsracer. Vidare gillar jag allt vad skidåkning heter, vintertid på längden och utför, sommartid på vatten. Jag försöker att hålla mig i trim genom att springa och åka inlines.

Hur underligt det än kan låta så har jag även tid att ägna åt min familj och mina vänner. Min familj består av min flickvän Jenny, vår son Albin och vår dotter Vilma.